HTML

A passzívház és a magyar valóság

Ezt a blogot tulajdonképpen barátok, ismerősök unszolására kezdem el, akiket érdekel, hogy tudok megbírkózni kis hazánkban még nem túl elterjedt bio-öko-passzív-zöldtetős-stb. házunk felépítésének nehézségeivel és szépségeivel.

Friss topikok

  • Anna Smith: Érdemes az épületfóliázáson elgondolkodni még az építkezés kezdetén, mert nagyon megéri. Visszatér... (2013.05.12. 16:55) A kezdet
  • szaboredony: Redőnnyel kapcsolatban itt nézzetek körbe: www.szabo-redony.hu/ (2011.01.28. 13:00) A falazás
  • Charybdis: Szia Érdekelne majd, hogy mennyibe került összesen az építés (ha nem titok), és amennyivel többe ... (2008.11.26. 18:48) Indulnak a belső munkák
  • little honey: Helo, Hasonlo cipőben járok, mert hasonló házat építek. Nézz át majd hozzám a passivhaus.blog.hu-... (2008.11.20. 22:33) Élesben
  • Armand: mennyibe lett a födém?megvolt 2milkából?raktál el beton próbakockát? nekem is tanácsolták, én sem ... (2008.07.23. 11:19) A födém

Linkblog

Indulnak a belső munkák

2008.09.02. 19:05 modi

Egy kicsit elkutyálkodtam a blogírást, most próbálom utolérni az eseményeket.

Mint a látványképből látszik, lesz egy pengefal a tetőn, mely napkollektorokat hivatott tartani, és ha már ott van, a kémény is mehet benne. Ez is elkészült.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezennel kint kész a tartószerkezet, mehetünk belülre. A válaszfalak...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... elkészülte után jöttek a villanyszerelők csövei, majd ....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... a falfűtés,...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... majd a vakolat, mely diszkréten elfedte a csöveket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Most már kezd ház formája lenni. Kicsit még fütyül a szél, szárítja a falakat...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... illetve most már a fütyülés megoldva (csökkentve). Alaposabban megnézve a képet, az ajtók alatt, öles lyuk tátong. Mivel a nyílászárók elég jól szigetelnek (három réteg, k=0,5), kénytelenek voltunk megoldani a kényszerszellőztetést. Ez tünt a legegyszerübb megoldásnak. Vagy: rosszul mértük fel az ajtók magasságát rendeléskor, majd kitöltjük purhabbal (jolly joker anyag, minden mester kedvence).

Ennél kevésbé izgalmas a válasz ( az elrontott megoldásokról mindig többet lehet beszélni, mint a jókról): az alapbetonra jön még vízszigetelés, 15 cm hőszigetelés és 7-8 cm szerelőbeton, burkolat. Tehát ha ezeket összeadom, az ajtó tokjánál lesz a burkolat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyébként az ablakok fából vannak, 88-as profil. Alapvetően szimpatikusabb anyag a fa. Lehet, hogy az 5-6 légkamrás műanyag ablak jobban szigetel, a fa azért természetesebb. Kinek mi tetszik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Garázsajtó is kész, tulajdonképpen a komfortdolgok mellőzésével, már költözhető a ház: villany, víz a telken, WC hátul.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://passzivhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr55645375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tamas 2008.09.18. 15:53:31

Jó látni, h ilyen szépen haladtok !A fa nyílászárókat nem félted a még hátralévő, vízes stb. belső munkáktól ? Sérülés, bedagadás, deformálódás stb.Vagy akkor kiszeditek megint és a teljes kiszáradás után teszitek vissza ?

Charybdis 2008.11.26. 18:48:31

Szia

Érdekelne majd, hogy mennyibe került összesen az építés (ha nem titok), és amennyivel többe került, mintha hagyományos ház lett volna, ahhoz képest mennyi időt alatt hozza vissza az árát a bioenergia?

Akkor itt a melegvizet, a fűtést és az áramot 100%-ban bioenergiából állítjátok elő? Tehát közműszolgáltatónak csak az ivóvízért kell fizetni?
süti beállítások módosítása